0

O meni

Dobrodošli u svijet Nisa designa. Moje ime je Nisa Hrvatin Petrović i ja sam riječka dizajnerica i scenografkinja koja stoji iza brenda Nisa design i obrta za proizvodnju i usluge NISA. Diplomirala sam 2015.godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka odradila sam svoje stažiranje i likovno oblikovala 3 predstave. Do sada iza sebe imam nagradu za najbolju scenografiju za predstavu Trsatski zmaj s festivala Mali Marulić i nagradu za kulturna dostignuća u 2016.godini. U svojoj likovnoj karijeri brojim mnogobrojne likovne izložbe što grupne što samostalne iz područja fotografije, nakita, grafike… Kazalište je moja velika strast zato sam rado oblikovala desetak kazališnih i lutkarskih predstava što u privatnoj, što u stranoj produkciji. Moji interesi su veliki, izradujem nakit, kućanske proizvode, suvenire, fotografiram, dizajniram pozivnice, plakate, vizitke, izrađujem lutke, scenografije, režiram predstave, dekoriram prostore, izrađujem maskote, ilustriram slikovnice…

Moje proizvode prepoznat ćete prema žarkim bojama i jednostavnim geometrijskim oblicima, a inspiraciju za liniju “Space shapes” dobila sam prilikom stvaranja plakata za predstavu Mali princ.

“Samo se srcem dobro vidi. Bitno je očima nevidljivo.” -Antoine de Saint- Exupéry, Mali princ

Mali princ je jedna od mojih omiljenih knjiga te sam odlučila diplomirati upravo na izradi cijelog vizualnog identiteta za tu predstavu. Prilikom stvaranja plakata fotografije makro prirode odlučila za zavrtiti i u potpunosti im promjeniti strukturu te upravo samom rotacijom nastaju moji neobični apstraktni oblici koji postaju zaštitni znak linije “Space shapes”. Iza svakog oblika postoji fotografija prirode kao što svaki oblik predstavlja jedno svemirsko tijelo, satelit, zvijezdu ili planet.

 

 

U mojoj maloj radionici pomaže mi i suprug David Petrović s kojim zajedno stvaram predstave za djecu i odrasle. Surađivali smo već na mnogim projektima, a naravno otvoreni smo i za nove suradnje. Izrađujemo i likovno oblikujemo lutke, maskote, scenografiju, kostime, plakate, pozivnice… Svoje iskustvo u stvaranju predstava razvijala sam godinama u lutkarskom kazalištu gledajući predstave i stvarajući scenografije. Osim što likovno oblikujemo predstave također iskusni smo u pisanju scenarija i režiranju predstava.

Osim linije “Space shapes” razvijam i liniju suvenira “Moja Rijeka”,  te nakit za vjenčanja, a izrada svih vrsta dekoracija za vjenčanja, scenu, priredbe, rođendane i slično nije mi strana. Obrt NISA obavlja djelatnosti proizvodnje nakita i srodnih proizvoda, izradu predmeta za uspomenu, fotografske djelatnosti, podučavanje u području kulture, izvođačku umjetnost, umjetničko stvaralaštvo, dizajnerske djelatnosti…

Kontakt

Ukoliko imate pitanje vezano uz moj rad, dizajn, kazalište, dekoraciju slobodno me kontaktirajte. Otvorena sam za nove suradnje!

    hr
    preloader